kopen sims 4

De Sims 4 is alweer het vierde deel in een van de populairste gameseries ter wereld. Dit deel kwam uit in september 2014 voor Windows pc’s, sinds februari 2015 is dit spel ook verkrijgbaar voor Mac. Wereldwijd zijn er van de Sims, Sims 2 en Sims 3 al miljoenen exemplaren verkocht. Het eerste deel is met 11,24 miljoen exemplaren zelfs het meest verkochte pc-spel ter wereld, deel 3 staat als vierde in de lijst met 7,68 miljoen exemplaren. De Sims 4 reviews waren niet heel positief, maar daar lijkt in de verkoopcijfers niks van te merken. In het Verenigd Koninkrijk kwam het spel in de week van de release zelfs op 1 binnen in de top 20 best verkochte games.

Waarom Sims 4?

sims 3

Als je al een groot fan was can Sims 3, dan zal Sims 4 je zeker niet teleurstellen!

Net als in voorgaande delen, kun je in deel 4 van de Sims je eigen familie van sims maken, een huis voor ze bouwen en ze een succesvol leven laten leiden. Dit kun je doen door hun wensen te vervullen, veel vrienden te maken, carrière te maken en hun vaardigheden maximaal te ontwikkelen. Of niet, natuurlijk. Jij bepaalt! Een van de nieuwe Sims 4 features is dat er emoties zijn toegevoegd. In dit nieuwe spel spelen deze emoties ook een belangrijke rol. Deze beïnvloeden namelijk alles wat je sim doet, zoals werkprestaties, relaties en de behoeften. Andersom beïnvloed alles wat je sim doet ook zijn of haar emoties, zo kan een sim zich flirterig voelen na een gesprek met een andere leuke sim en een promotie op het werk zorgt voor blijdschap.

Sims 4 reviews

De reviews van de Sims 4 zijn vrijwel allemaal hetzelfde:er zijn verbeteringen en er zijn kritiekpunten, de mening is uiteindelijk licht positief maar niet heel enthousiast. De verbeteringen die in de Sims 4 reviews genoemd worden zijn de nieuwe Sims 4 features zoals het makkelijker kunnen creëren van je sim, de verbeterde bouwmodus en de emoties als toevoeging aan het spel. De kritiek die geuit wordt gaat om het feit dat de create-a-style modus uit de Sims 3, waarmee je kleding, meubels, vloeren en behang kon aanpassen naar je smaak uit het spel verdwenen is. Ook de open wereld is verdwenen, er zijn weer meer laadschermen en peuters en zwembaden zijn verdwenen. Die zwembaden zijn met een latere gratis update wel toegevoegd en ook peuters worden vermoedelijk met een gratis update toegevoegd. Gelukkig wordt de negativiteit in de reviews door de spelers niet als de ultieme waarheid gezien, want het spel wordt niet minder verkocht dan de voorgaande delen.

Wat is er nieuw in de Sims 4?

uitbreiding sims 3

Een van de bekende Sims 3 uitbreidingen die beschikbaar is gemaakt door EA.

Bij een nieuw spel horen natuurlijk nieuwe toevoegingen. Zoals al eerder genoemd is een van de nieuwe Sims 4 features dat er emoties zijn toegevoegd. Dit geeft het spel nog meer diepte: je merkt aan de lichaamstaal en gezichtsuitdrukkingen al hoe een sim zich voelt. Na een dag werken zie je je sim door het huis slenteren, waaraan je kunt merken dat hij moe is. Als hij in zijn broek plast schaamt hij zich. Dit maakt het spel gelijk een stuk leuker. Ook de wat gekkere dingen die met emoties gepaard gaan, zoals de optie “als een kampioen plassen” als je sim zelfverzekerd is, maken het spel een stuk vermakelijker om te spelen. Daarnaast is de create-a-sim modus sterk verbeterd. Je kunt je sim nu kneden op de manier zoals jij het wil, waardoor je veel meer mogelijkheden hebt. Ook de bouwmodus en koopmodus zijn aangepast, dit zit nu bij elkaar zodat je tijdens het bouwen van je huis alles makkelijk bij elkaar hebt. Het bouwen van huizen is makkelijker, je kunt muren verschuiven wanneer je wilt, ook als je huis al af is.

De Sims 4 in vergelijking met de Sims 3

Deel 4 is een beter spel dan zijn voorganger, door onder andere onderstaande Sims 4 features:

  • Door de toegevoegde emoties is er een nieuwe diepte toegevoegd aan het spel. Naast de behoeften van je sims moet je nu ook rekening houden met de emoties, wat het spel uitdagender maakt
  • In de create-a-sim modus kun je nu je sim helemaal maken hoe je hem of haar wil hebben door hem in model te kneden, in plaats van het verschuiven van balkjes zoals in de Sims 3. Dit vergroot de mogelijkheden aanzienlijk.
  • De bouwmodus en de koopmodus zitten bij elkaar. Ook het bouwen zelf is makkelijker gemaakt: je kunt de muren verschuiven wanneer je wilt en je kunt volledige kamers aan je huis toevoegen, ingericht of niet ingericht. Ook kun je nu muren wegzetten in drie verschillende hoogtes en ramen en decoraties op verschillende hoogtes plaatsen.
  • De toegevoegde galerie zorgt ervoor dat je tijdens het spelen op elk moment sims en huizen gemaakt door andere spelers in je spel kunt downloaden. Zo geniet je nog makkelijker van andermans creaties.
sims 3 huisdieren

Huidieren en familie spelen ook in Sims 3 een belangrijke rol.