De laatste titel in de succesvolle reeks van Sims games is Sims 4 en kwam uit in september 2014. In Zoals de meeste Sims games was er al snel vraag naar meer content voor het spel. Dit omdat sommige features uit eerdere Sims games waren verwijderd en werden gemist. Ook bracht de mogelijkheid om je eigen Sims en hun leven tot in groot detail aan te passen aan je wensen natuurlijk ook enkele aspecten naar voren die je niet aan kan passen en die het spel juist nog leuker kunnen maken. Hier zou een Sims 4 mods tool perfect voor zijn… En laat die er nou net zijn!

De ontwikkelaars achter Sims 4 hebben naar een deel van deze feedback geluisterd en features als geesten, zwembaden en carrières voor download beschikbaar gemaakt zonder kosten. Ook is er begin januari 2015 een Game Pack die tegen betaling gedownload kan worden: De Sims 4 In de Natuur waarbij je Sims voor een dagje of zelfs een paar nachten moeder natuur kunnen ontmoeten. Ook is er al een officiële uitbreiding aangekondigd: De Sims 4 Aan het Werk waarin je Sims een aantal aantrekkelijke nieuwe carrièreopties krijgen waarbij ze misdaden kunnen oplossen, uitvindingen kunnen doen en zelfs buitenaards leven kunnen ontdekken.

beste sims 4 mods

Maak het spelen van jouw Sims extra leuk en interessant door het gebruik van mods!

Custom Content voor Sims 4

Maar natuurlijk kunnen de Sims ontwerpers niet aan alle wilde ideeën en wensen van de spelers tegemoetkomen. Daarom is het, net als bij vorige Sims games, voor spelers mogelijk om zelf custom content te maken en toe te voegen aan Sims 4, deze toevoeging zijn bekend als mods. De dingen die Sims 4 mods kunnen toevoegen of veranderen aan het spel variëren enorm. Ze kunnen het gedrag van de Sims 4 in bepaalde situaties veranderen, het spel op bepaalde momenten automatisch opslaan, de snelheid waarmee sims dingen leren versnellen of de behoeftes van je sims aanpassen. Daarnaast zijn er ook veel mods die veranderen hoe het spel eruitziet, zowel hoe je Sims eruitzien met bijvoorbeeld nieuwe kapsels en kleding of meubels en gebruiksvoorwerpen voor het huis.

Sims 4 Mods Installeren – Fluitje van een cent!

Het installeren van Sims 4 mods gaat net iets anders dan bij vorige Sims spellen, maar blijft gelukkig niet heel moeilijk. Het spel maakt in de (Mijn) Documenten map een Electronic Arts map aan, met daarin een The Sims 4 map. In deze map staan een aantal andere bestanden en mappen en de map die wij willen hebben is de Mods map. Soms bestaat de Mods map nog niet, die kun je dan zelf aanmaken voor hetzelfde resultaat. Het enige wat je hoeft te doen om de Sims 4 mods te installeren is de bestanden in deze map te plaatsen.

Sims 4 mods komen in twee verschillende bestanden, te weten: data bestanden met de .package extensie en scriptbestanden die als .zip bestand verpakt zijn en zo kunnen blijven. De meeste .package bestanden worden als download aangeboden als .zip bestand aangezien zip bestanden gecomprimeerd zijn en dus makkelijker te downloaden. Als je Sims 4 mods gaat installeren kun je afgaan op de beschrijving op de website welke bestanden je moet unzippen, sommige mods hebben namelijk zowel data als script bestanden. De min of meer vaste regel is echter: .package bestanden unzip je en zet je zo in de Mods map, alle andere bestanden blijven in een .zip bestand en het .zip bestand gaat in de Mods map.

Sims 4 wordt regelmatig geupdate door de ontwikkelaars waardoor sommige Sims 4 mods niet meer goed werken. Dit gaat vooral op voor mods met scripts. Ook kun je het tegenkomen met eventuele nieuwe versies. De meeste makers van custom content zullen hun mods updaten zodat ze weer werken met de nieuwe versie van het spel. Je moet dan eerst de oude bestanden uit de Mods map verwijderen en dan de nieuwe update downloaden en in de Mods map zetten. Ook als je een Mod niet langer gebruiken wil, is het simpelweg een kwestie van de bestanden van de Mod uit de Mods map verwijderen. Om het overzicht te bewaren kun je binnenin in de Mods map zelf nieuwe mappen aanmaken, dit heeft geen invloed op de werking van de mods die je in de mappen plaatst.

Beste mods van het jaar!

beste sims mods

Het installeren en gebruiken van modificaties is eenvoudig en door iedereen te doen.

Het is moeilijk een ranklijst van Sims 4 mods te maken, niet alleen omdat smaken verschillen maar vooral omdat er ongelooflijk veel zijn en iedereen die een lijst van de beste mods gaat maken een hele hoop mods niet eens zal bekijken of proberen. Het is ook goed om te melden dat het gebruik van cheats geen probleem is met het eventuele gebruik van modificaties. Daarom hier vijf mods die niet alleen goed zijn, maar ook een goed idee geven van wat er allemaal te vinden is op het wereldwijde web.

Mobiele Telefoon

Veel van de mensen die custom content of hoogwaardige Sims 4 mods voor the Sims 4 creëren maken simpele kleine dingen. Ontwikkelaar Mirel is een ontwikkelaar die hele simpele voorwerpen voor Sims en hun huizen maakt. Maar meest aansprekend is wel haar mobiele telefoon. Er zijn natuurlijk mobiele telefoons in de Sims 4, maar ze zien er niet uit zoals mobiele telefoons in de echte wereld vanwege copyright en reclame problemen voor de ontwikkelaars. Maar custom content ontwikkelaars hebben deze problemen niet en deze mobiele telefoon zou je zelf ook kunnen of willen hebben.

Red de Wezen

Een ontwikkelaar die gaat onder de naam Dr. Chillgood heeft een aantal mods gemaakt die kleine irritaties wegnemen. Zo is er een mod die het je Sims onmogelijk maakt selfies te nemen, eentje waardoor ze sneller eten en misschien ietwat vriendelijker dan geïrriteerd: een mod waardoor bejaarde sims niet zo snel hun botten breken. Maar favoriet blijft de mod die ervoor zorgt dat als de ouders van een onvolwassen Sim allebei overlijden het kind niet uit de Sims wereld gewist wordt.

Boeken Wegzetten

Als je Sims een boek uit hebben laten ze dit achter waar ze op dat moment zijn. Deze mod zorgt ervoor dat ze het boek terugzetten in de boekenkast en als er geen boekenkast in de buurt is stoppen ze het netjes terug in hun inventory stoppen. Een van de mods die goed laat zien hoe kleine veranderingen het spel realistischer maken.

Automatisch Opslaan

Vergeten regelmatig je Sims 4 voortgang op te slaan kan vervelende gevolgen hebben bij technische problemen of ontwikkelingen die je niet aan zag komen. Deze mod slaat het spel elke Sim-dag automatisch op hetzelfde tijdstip op en zorgt er ook voor dat je hierdoor niet een enorm aantal saves krijgt doordat je kan bepalen hoeveel dagen terug bewaard blijven (tot een maximum van 32.)

Geen Censuur Pixels

Als je Sims naar de wc gaan of douchen komen er pixels voor hun geslachtsdelen, in het begin nog wel grappig maar het staat ook een beetje raar. Deze Sims 4 mod verwijdert de pixels waardoor je erachter dat je Sims geen geslachtsdelen hebben en de pixels dus helemaal vreemd zijn. Dit is de bass achter de zogeheten Sims nude mods, want er zijn natuurlijk andere bijpassende mods die je Sims geslachtsdelen geven. Want ja pixels staan raar, maar de Sims zijn ook geen barbies.