Waarom The Sims 4?

Deel 4 is het nieuwste deel in de populaire game reeks The Sims. In dit unieke spel staat het ontwerpen en regisseren van je eigen wereld centraal. Start het spel, creëer een gezin of importeer er eentje uit de galerij, plaats je gezin in een huis en starten maar! Wil je na het lezen van dit artikel ook The sims 4 goedkoop kopen? Zoek dan eens naar The Sims 4 op bol-com.

the sims 4 huis

Een prachtig klassiek zelf ontworpen en gemaakt huis in Sims 4.

Back to basic?

The sims 4 is in eerste instantie een basisspel. Net als bij de vorige drie delen zullen er sets volgen waarmee het spel kan worden uitgebreid. Hoewel dit voor de spelers van deel 3, compleet met alle uitbreidingen, kan lijken op een stap terug is niks minder waar. The sims 4 biedt een heel andere focus en een heel nieuwe ervaring. In plaats de nadruk te leggen op een zo groot mogelijke leefwereld, veel verschillende carrières en meer meubels dan je kunt tellen, gaat deel 4 vooral in op de sims zelf: hun karaktereigenschappen, sociale interacties, emoties en belevingen. Dat biedt een diepgang die het spel nog realistischer maakt en voor heel veel spelplezier zorgt. Maak maar eens jezelf na en je familie, met alle eigenschappen die er echt bij horen. je zult versteld staan om hoeveel je sim écht op je lijkt en gedrag laat zien dat wel heel erg herkenbaar is.

sims 4 huisdier

Spelen met je huisdier is ook in The Sims 4 een onderdeel van de gameplay.

Daarnaast kunnen sims nu eindelijk meerdere dingen tegelijk doen. Voorheen was het nog zo dat je een rijtje opdrachten neerzette, die je sim één voor één uitvoerde. Nu worden de opdrachten vaak gecombineerd net als in het echte leven. is je sim aan het eten en wil een familielid het gesprek aangaan? Geen probleem, eten en kletsen tegelijk gaat prima. Mijn sim had laatst een beker melk in haar handen en moest nodig plassen, dus waarom niet doorgaan met drinken terwijl je op de wc zit? Ook grappig is dat sims nu met meerderen tegelijk kunnen kletsen, als er twee staan te praten en een derde sim komt langs, mengt deze zich gewoon in het gesprek. Het maakt het spel allemaal net wat vlotter en leuker om te spelen.

Naast de vernieuwde karakters kun je ook je sims fysiek heel gedetailleerd aanpassen. Behalve eigenschappen zoals huidskleur en vorm van de neus kun je nu heel simpel met je muis een lichaamsdeel pakken en aanpassen zoals jij dat wil, waardoor je heel realistische personages kunt maken.

Huizen bouwen – Alles kan!

gezin sims 4

Bouw een huis en leef een bijzonder leven…

Het bouwen van een huis in The sims 4 kan nog steeds op de ouderwetse manier: je bouwt een muurtje, een vloer, kiest deuren ramen en behang uit, richt het in en klaar is je huis. Maar het kan nu ook anders, veel sneller en veel leuker. In dit deel worden er namelijk behalve kant en klare huizen en losse onderdelen ook volledig ingerichte ruimtes aangeboden. Je kunt dus zo een mooie badkamer uitkiezen en plaatst het in zijn geheel op je kavel. Door zo de benodigde ruimtes te kiezen en met elkaar te verbinden heb je binnen enkele minuten een compleet huis gebouwd naar eigen wensen.

De galerij

Een ander nieuw onderdeel in the sims 4 is de galerij. Dit is een online portaal waar je jouw ontwerp kunt neerzetten zodat anderen ze kunnen zien en downloaden, en jij natuurlijk ook ontwerpen vandaan kunt halen. Kies een huis, ruimte of gezin dat je aanspreekt en plaats het in je eigen wereld. De galerij is een geweldige toevoeging aan het spel omdat je zo bij spelmateriaal kunt komen dat je zelf nooit zou bedenken. Veel spelers zijn ongelooflijk creatief geweest en hebben prachtige huizen gebouwd en voor iedereen beschikbaar gemaakt. Alleen dit is al de moeite waard om The sims 4 te kopen, want je zult versteld staan van wat je allemaal tegenkomt en kunt creëren.

Online?

Bij de vorige delen speelde je vooral offline, bij The sims 4 moet je een origin account aanmaken en inloggen om het spel te kunnen spelen. Op deze manier kun je natuurlijk gebruik maken van de galerij, maar origin gebruikt het ook om regelmatig updates toe te voegen aan het spel. Zo bevatte het basisspel eerst geen zwembaden maar zijn die later toegevoegd. Het is een eenvoudige manier om het spel steeds meer uit te breiden. Ook de uitbreidingspakketten kunnen online worden aangeschaft en direct worden toegevoegd. Geen gedoe dus meer met dvd’s installeren en de juiste nodig hebben om het spel te kunnen starten.

sims grap

Befaamde Sim Quote.

De eerste gamepack

Een gamepack is een nieuwe manier om materiaal toe te voegen aan je spel. In het verleden waren er enkel uitbreidingen en accessoire pakketten, die een heel nieuwe dimensie of enkel nieuwe spullen toevoegden aan The sims. Een gamepack zit er precies tussenin, en biedt naast accessoires ook een nieuwe buurt waarin je kunt spelen.

De eerste gamepack is sinds januari uit en heet “The sims in de natuur.” Je sims kunnen afreizen naar een vakantiebestemming en daar lekker kamperen met alles wat daarbij hoort. Daarnaast biedt de gamepack nieuwe kapsels, kledingstukken en meubels, en een grappig berenpak waarmee je sims door het bos kunnen lopen en iedereen aan het schrikken kunnen maken. Echt een aanrader!

The Sims 4 Aan het werk – Meest bekende uitbreiding?

De eerste grote uitbreiding komt eind april uit. “Aan het werk” is de nieuwste versie van The Sims 4 uitbreiding “gaan het maken” en biedt naast drie nieuwe carrières de mogelijkheid om zelfstandig een bedrijf op te starten en te runnen. Deze uitbreiding was bij The Sims 2 erg populair en werd bij deel 3 door veel fans gemist. De nieuwe carrières zijn heel uitgebreid te spelen met speelbare locaties zodat je alle ambities van je sim kunt vervullen. Bekijk ook de andere uitbreidingen, zoals bijvoorbeeld: The Sims 4 Geesten.

Sims4 kopen

sims 4 baby

Het zwanger raken, zijn en opvoeden van je kind os een van de vele opties die je het binnen The Sims 4.

Word je al enthousiast? The sims 4 kopen kan in meerdere winkels en webshops. Let goed op want de prijzen verschillen heel sterk, en niet iedere webshop is even betrouwbaar. Als je zeker wilt weten dat je een goede prijs betaalt en het spel snel in huis hebt, koop dan The sims 4 bij bol-com.

Omdat je het spel online registreert en aan jouw origin account koppelt, is het niet mogelijk het spel tweedehands te kopen en te gebruiken. De koppeling is niet ongedaan te maken, dus trap er niet in! Wil je The Sims 4 goedkoop kopen, haal hem dan nieuw en bij een betrouwbare verkoopsite.